verblijf 4, 5 of 6 dagen in de bruisende hoofdstad van Jordanië: Amman incl. vlucht, transfer en ontbijt

3/5
Art Hotel Down Town Amman

Ontdek de authentieke maar moderne stad Amman incl. vlucht, transfer en ontbijt

Vanaf € 429,00 p.p.

Het Art Hotel ligt in het centrum van Amman. De kamers zijn voorzien van een airco, tv, kluisje, telefoon en een badkamer met bad/douche of toilet. Er is een dakterras waar je terecht kan voor een lekker drankje. Art Hotel Downtown ligt dichtbij de populairste bezienswaardigheden van Amman, zoals JADAL for Knowledge and Culture (0,1 km) en Grand Husseini Mosque (0,6 km).

**Citadel & amfitheater van Amman**
De Citaldel van Amman is een wijk gelegen op de hoogste heuvel van de stad. Namelijk de 850 meter hoge Jebel al-Qala’a. In deze wijk vind je meerdere historische ruïnes zoals De Tempel van Hercules, het Ummayad Complex, het Ummayad Paleis en de Byzantijnse kerk.
Vlak onder de citadel ligt misschien wel het grootste monument van het antieke Amman: het oude Romeinse theater. Voorheen bood dit amfitheater maar liefst plek voor 6000 toeschouwers! Het is het grootste antieke theater van Jordanië. Soms wordt het amfitheater nog steeds gebruikt voor voorstellingen, hoe gaaf is dat!
**Jordan Archaeological Museum**
Bij het citadel vind je het Jordan Archaeological Museum. In dit museum worden vele archeologische opgravingen tentoon gesteld. Bijvoorbeeld de wereldberoemde Ain Ghazal standbeelden. Deze standbeelden worden gezien als de oudste standbeelden die ooit door de mens gemaakt zijn.
**Leukste wijken in Amman**
Amman is een van de hipste steden van het Midden-Oosten en ook de grootste stad van Jordanië. Wanneer je meerdere dagen in Amman bent moet je de volgende wijken zeker bezocht hebben. Jabal Amman, dit is de oude binnenstad van Amman. Hier vind je vele traditionele eethuisjes, koffiehuizen en een kleurrijke markt. Maar ook Jebel al Weibdeh behoort tot de leukste wijken. Jebel al Weibdeh is een mis van oud en nieuw: de meeste historische gebouwen en huizen zijn er nog intact, maar erin gevestigd zijn veel moderne kunstgalerietjes, kledingboetiekjes en hippe koffie- en lunchtentjes. Hoewel in Jebel al Weibdeh verhoudingsgewijs veel Christenen wonen, vind je er ook de indrukwekkende Koning Abdullah I Moskee met zijn fraaie ‘dome’ met blauwe mozaïeken.
**Optionele excursies**
– Volledige dag tour naar Petra incl. transfer en entree(€ 190,00 per persoon)
De verlaten rotsstad Petra was de oude hoofdstad van het Nabatese rijk. De monumentale architectuur, graftempels en het fascinerende systeem van dammen en waterkanalen betovert bezoekers van over de hele wereld. De spectaculaire ligging van de stad, diep in een smalle woestijnkloof, is bijzonder aantrekkelijk. De 1,2 km lange Siq leidt je rechtstreeks naar de Schatkamer, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Jordanië. Het Romeinse theater, Al Deir (klooster) en het Archeologisch Museum nodigen je ook uit om te verkennen en te blijven hangen.
– Volledige dag city tour Amman en Jerash (€ 115,00 per persoon)
Na het ontbijt begint de rondtoer door Amman. Historisch-culturele bezienswaardigheden, zoals het indrukwekkende Romeinse theater en de citadelheuvel in het stadscentrum staan vandaag op het programma. Ook een bezoek aan het Archeologisch Museum van Amman is een aanrader! Het bevat archeologische vondsten van wereldformaat en tentoonstellingen uit het Midden-Oosten. In het hart van de oude stad ligt de souk, een traditionele Arabische bazaar.
Daarna ga je verder naar de oude stad Jerash, ongeveer 40 kilometer ten noorden van Amman. Het is de grootste archeologische vindplaats in Jordanië en het best bewaarde voorbeeld van de Romeinse beschaving. De stad staat bekend om de oude Grieks-Romeinse ruïnes van Gerasa en heeft een geschiedenis van meer dan 6.500 jaar menselijke nederzettingen. Fonteinen met torens en poorten, geplaveide straten met zuilengalerijen, grote openbare pleinen en badhuizen vormen het stadsbeeld en nemen je mee terug in de tijd
– Volledige dag tour Neboberg, Madaba en de Dode Zee (€ 120,00 per persoon)
Je reis naar Jordanië brengt je vandaag eerst naar de Neboberg. Mozes zou het Beloofde Land hebben gezien vanaf deze 840 m hoge top – die hij zelf nooit zou hebben betreden. Je gaat dan verder naar Madaba. Hier, toen de St. George’s kerk in 1884 werd gebouwd, werd een kaart gevonden die was gemaakt van 2 miljoen tesserae. Het toont heuvels en valleien, dorpen en steden tot aan de Nijldelta.
De middag is ter vrije besteding aan de Dode Zee. Het is een meer dat 422 meter onder zeeniveau ligt, het laagste punt op aarde. Het staat bekend om zijn hoge zoutgehalte en heeft daardoor een helende werking bij luchtweg- en huidaandoeningen. Uniek is ook de bad ervaring in het zeer zoute en mineraalrijke water, waarin je niet onder kunt gaan.
**Let op:**
Wil jij gebruik maken van één of meerdere excursies? Neem dan telefonisch of via de mail contact op met onze klantenservice.
Hiervoor hebben wij de volgende informatie nodig:
– Gewenste excursie
– Gewenste datum voor de excursie
Betalingen van de excursies worden ter plaatsen voldaan.
Excursies kunnen geboekt worden vanaf 2 personen.

Geniet van een voordelige vakantie naar Jordanië in Art Hotel Down Town Amman

Voordelig op vakantie gaan naar Jordanië dat doe je met een vakantie van Traveldeal. Met deze deals ben jij binnenkort onderweg naar een onvergetelijke vakantiebestemming. Boek vandaag nog jouw verblijf in Art Hotel Down Town Amman in Amman, Amman

Dankzij de scherpe vakantie aanbiedingen van Traveldeal hoef je je geen zorgen te maken over je budget. Pak je koffers en laat jouw droomvakantie werkelijkheid worden.

Waar wacht je nog op? Grijp deze kans en boek jouw vakantie naar Jordanië vandaag nog!

Scroll naar boven