Unieke 6-, 8-, 10- of 12-daagse rondreis door Oostenrijk en ontdek de 4 grootste steden Wenen, Linz, Salzburg en Graz incl. vlucht, treinreizen en ontbijt

0/5
Fly & train Oostenrijk

Fly & train Oostenrijk: rondreis incl. vlucht, treinreizen en ontbijt

Vanaf € 709,00 p.p.

Tijdens deze fly & train vlieg je naar Wenen, vanwaar je reis per trein verder gaat. Je bezoekt de 4 grootste steden van Oostenrijk: Wenen, Linz, Salzburg en Graz en verblijft in verschillende accommodaties inclusief ontbijt.

**Dag 1: aankomst Wenen**
_Komende nacht verblijf je in Ibis Wien Mariahilf (of vergelijkbaar) in Wenen, inclusief ontbijt._
Vandaag vlieg je vanaf een luchthaven naar keuze naar Wenen. Vanaf hier ga je op eigen gelegenheid naar je eerste hotel, welk in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is. Afhankelijk van je vluchttijd kun je er voor kiezen om deze prachtige stad vandaag nog te ontdekken.
Wenen, bekend van de wals, de paleizen, keizerin Sisi, de schnitzel en de historische binnenstad (welke op de UNESCO werelderfgoedlijst staat).
Breng een bezoek aan Schloss Schönbrunn, net buiten de stad gelegen, maar zeker de moeite waard! En als je daar toch bent, neem gelijk een kijkje bij de Tiergarten Schönbrunn. De oudste nog bestaande dierentuin ter wereld (1752)!
Nog niet alles gezien? Niet getreurd, je hebt de laatste dag van je reis nogmaals de kans om Wenen verder te ontdekken.
**Dag 2: Wenen – Linz (ca. 1 uur en 33 minuten)**
_Komende nacht verblijf je in Ibis Style Linz (of verglijkbaar) in Linz, inclusief ontbijt._
Vandaag neem je de trein van Wenen naar Linz. Linz is de derde grote stad van Oostenrijk en gelegen aan de Donau. Door deze ligging kun je in Linz genieten van een boottocht en prachtige concerten in de buitenlucht. Er valt hier veel te zien en te ontdekken, vooral op cultureel gebied. Langs de oevers zijn vele restaurants te vinden waar je terecht kunt voor een heerlijk maaltijd. Maak een stadstocht met een treintje, of huur een segway. Overdag is het leuk om door Mural Harbor te lopen. Hier vind je in de haven ruim 100 muurschilderingen op gevels van oude industriegebouwen. ’s Avonds is het prachtig om door de stad te slenteren. De gevels van musea zijn dan erg mooi verlicht.
**Dag 3: Linz – Salzburg (ca. 1 uur en 12 minuten)**
_Komende nacht verblijf je in Best Western Plus Amedia Art (of vergelijkbaar) in Salzburg, inclusief ontbijt._
Geniet van je ontbijt in het hotel en neem vervolgens de trein van Linz naar Salzburg.
Salzburg wordt gekenmerkt door de burchten, kastelen, paleizen en kerken. De binnenstad heeft veel sfeervolle straten, pleintjes en historische panden. Je kunt hier dan ook naar hartenlust door de straten dwalen, maar ook winkelen behoort tot de mogelijkheden.
Breng een bezoek aan de Salzburger Dom. Dit is de belangrijkste kathedraal van de stad (waar ook Mozart is gedoopt). Het heeft een prachtige barokke gevel en een 71 meter hoge koepel welke is versierd met geweldige muurschilderingen en ornamenten. Het blijkt dat het klokkenspel van deze kathedraal het mooiste geluid geeft van alle kerkklokken in Oostenrijk.
Midden in het centrum van Salzburg vind je ook het geboortehuis van Mozart. Je kunt hier goed zien hoe de familie vroeger leefde en leert er meer te weten komen over het leven en de carrière van de beroemde componist. Vergeet voordat je de stad verlaat niet om de echte Mozartkugeln te kopen, welke je praktisch op elke hoek van de straat kunt vinden.
**Dag 4: Salzburg – Graz (ca. 3 uur en 58 minuten)**
_Komende nacht verblijf je in Best Western Plus Plaza (of vergelijkbaar) in Graz, inclusief ontbijt._
Vandaag neem je de trein van Salzburg naar Graz. Graz is de tweede grote stad van Oostenrijk en de hoofdstad van de deelstaat Stiermarken.
Graz is een stad waar iedereen van houdt. Of je nu van Kunst houdt of natuur, cultuur of sport, winkelen of lekker eten.. in Graz ben je voor alles aan het juiste adres.
De oude binnenstad van Graz is het best te ontdekken vanaf de Schlossberg. Je kunt hier komen met een lift, een treintje of via een wandelpad. Bovenaan heb je een prachtig uitzichtpunt.
Plof vervolgens neer op een van de sfeervolle terrassen in de binnenstad van Graz.
Graz is ook een echte fietsstad. Huur een fiets en ga op pad! Er zijn diverse fietsroutes te vinden. Verken de het wijnland van Stiermarken en geniet onderweg van verschillende landschappen en culinaire hoogtepunten.
Voor een fijne wandeling kun je ook in Graz terecht. Maak leuke wandelingen naar een kasteel of slot en door de Rettenbachklamm, de enige kloof in Graz.
Sluit de dag af met een hapjes en/of drankje in het Murinsel. Dit is een stalen constructie (wat lijkt op een halfopen schelp) op het midden van de rivier de Mur wat de symbolische verbinding is tussen de oude en nieuwe stad. ’s Avonds is het prachtig verlicht.
**Dag 5: Graz – Wenen (ca. 2 uur en 37 minuten)**
_Komende nacht verblijf je in Ibis Wien Mariahilf (of vergelijkbaar) in Wenen, inclusief ontbijt._
Vandaag neem je de trein van Graz naar Wenen. Je laatste mogelijkheid om deze prachtige stad verder te ontdekken. Je kunt alles nog zien en doen waar je de eerste dag geen tijd voor hebt gehad.
**Dag 6: vertrek Wenen**
Helaas zit je prachtige reis er weer op. Na het ontbijt ga je op eigen gelegenheid weer naar de luchthaven van Wenen voor je terugvlucht naar huis.
**Let op:**
– Wanneer je kiest voor de 8-daagse reis, zal je verblijf als volgt zijn: 1 nacht Wenen, 1 nacht Linz, 2 nachten Salzburg, 2 nachten Graz, 1 nacht Wenen.
– Wanneer je kiest voor de 10-daagse reis, zal je verblijf als volgt zijn: 1 nacht Wenen, 2 nachten Linz, 2 nachten Salzburg, 2 nachten Graz, 2 nachten Wenen.
– Wanneer je kiest voor de 12-daagse reis, zal je verblijf als volgt zijn: 1 nacht Wenen, 2 nachten Linz, 3 nachten Salzburg, 2 nachten Graz, 3 nachten Wenen.
– Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.
– De vertrektijden voor de trein zijn vooraf ingeboekt tussen ca. 12:00 uur en 16:00 uur. Hierin kunnen geen wijzigingen gemaakt worden. (Behalve als er geen treinen beschikbaar of ongunstig zijn tijdens deze tijden.)
– Het vervoer van het treinstation naar het hotel en v.v. is op eigen gelegenheid.

Geniet van een voordelige vakantie naar Oostenrijk in Fly & train Oostenrijk

Voordelig op vakantie gaan naar Oostenrijk dat doe je met een vakantie van Traveldeal. Met deze deals ben jij binnenkort onderweg naar een onvergetelijke vakantiebestemming. Boek vandaag nog jouw verblijf in Fly & train Oostenrijk in Wenen, Wenen

Dankzij de scherpe vakantie aanbiedingen van Traveldeal hoef je je geen zorgen te maken over je budget. Pak je koffers en laat jouw droomvakantie werkelijkheid worden.

Waar wacht je nog op? Grijp deze kans en boek jouw vakantie naar Oostenrijk vandaag nog!

Scroll naar boven