Ontdek het beste van Sardinië met deze 6-, 8-, 11- of 15-daagse fly & drive incl. vlucht, huurauto en ontbijt

0/5
Fly & drive klassiek Sardinië

Heel Sardinië rond tijdens een prachtige fly & drive

Vanaf € 729,00 p.p.

Tijdens deze fly & drive geniet je van verschillende plaatsen en steden en verblijf je in diverse 3- en 4*-hotels, welke met zorg zijn uitgezocht. ’s Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet zodat je er de rest van de dag weer tegenaan kunt.

**Dag 1: Aankomst op de luchthaven van Olbia**
_Je verblijft de komende nacht bij Olbia City Hotel in Olbia
(of gelijkwaardig)_
Je komt aan op de luchthaven van Olbia. Hier haal je je huurauto op en rijd je door naar het eerste hotel waar je verblijft.
Olbia is een stad met een interessant verhaal. De regio eromheen werd al in de prehistorie bewoond en de plaats van de huidige stad werd reeds door de Grieken en Feniciërs bezocht. Door de Grieken werd Olbia ‘De Gelukkige Stad’ genoemd en later kreeg de stad de naam “Terranova”, die het tot 1939 gehouden heeft.
Nog zin om er op uit te te trekken? De omgeving van Olbia bezit een aantal prachtige kastelen of restanten daarvan. In het zuiden heb je de Castello di Pedres met een toren van wel 89 meter hoog die boven het zeelandschap uitsteekt. Het was hét ideale verdedigingsbolwerk, aangezien het door de natuurlijk ligging onmogelijk was het kasteel in te nemen. Het kasteel is gelegen op een steile heuvel, waardoor je na een klim beloond wordt met een prachtig uitzicht over het dal richting Olbia en de zee. Er loopt ook een pad van de parkeerplaats naar het begin van het trapvormige steile pad omhoog. Het is een stevige maar korte klim, in zo’n 10 minuten ben je boven.
**Dag 2: Olbia – Oristano (ca. 189 km)**
_Je verblijft de komende nacht bij Hotel Mistral in Oristano (of gelijkwaardig)_

Vandaag reis je door naar Oristano, wat met 75.000 inwoners de derde stad van Sardinië is, na Cagliari en Sassari. Oristano werd gesticht in de 11e eeuw en in de stad zijn nog diverse restanten van middeleeuwse gebouwen te vinden. De Torre di San Cristoforo bij het Piazza Roma bijvoorbeeld, die fungeerde als toegangspoort tot de stad en deel uitmaakte van de verdedigingswal om het centrum.
In de buurt van Piazza Roma staat het huis van Eleonora d’Arborea. Dit moet je echt gezien hebben! Eleonora is van grote invloed geweest op de geschiedenis van Sardinië. Rond 1400 was zij de machtigste en meest invloedrijke rechter op het eiland en ze regeerde over een groot gedeelte ervan. In 1395 hervormde Eleonora de rechtspraak en stelde de zogenaamde Carta de Logu op. Deze wetten waren hun tijd ver vooruit en zijn op Sardinië van kracht gebleven tot de eenwording met Italië in 1861.
**Dag 3: Oristano – Cagliari (ca. 96 km)**
_Je verblijft de komende nacht bij Califfo in Cagliari (of gelijkwaardig)_
Op dag 3 neem je afscheid van Oristano en vertrek je naar Cagliari. Deze plaats biedt een spannende mix van de moderne stad en de overblijfselen uit de middeleeuwen. Dankzij de vele overheersers heeft Cagliari een fascinerende architectuur. Het beste zicht op de stad is zonder twijfel bij aankomst over zee. Het havendeel van Cagliari stamt nog uit de zevende eeuw en hoog boven de stad torent het majestueuze kasteel uit.
Bezoek de prachtige Botanische Tuin ‘Orto Botanico’, het Romeinse Amfitheater ‘Anfiteatro Romano di Cagliari’ of de arc de triomphe ‘Bastione di Saint Remy’.
**Tip:** Slechts 15 minuten van het centrum van Cagliari vind je het zandstrand van Poetto. Het lange strand van ongeveer 6 kilometer is omgeven door strandbars. Een bezoekje aan het lange zandstrand van Poetto is echt een aanrader. Vlakbij vind je ook het moerasgebied Stagno di Montargius waar het hele jaar door roze flamingo’s te zien zijn in een prachtig beschermde natuurgebied.
**Dag 4: Cagliari – Nuoro (ca. 229 km)**
_Je verblijft de komende nacht in Hotel Baia Marina
in Nuoro (of gelijkwaardig)_
Vandaag reis je verder naar Nuoro. Dit is de langste, maar ook de mooiste route. De wegen naar Nuoro zijn heerlijk om ter rijden en je hebt de mooiste uitzichten en (vooral in het voorjaar) een prachtige bermflora. Dit stadje heeft een authentieke sfeer die nog niet is aangetast door de hoeveelheid van het toerisme. Bezoek in Nuoro de Chiesa della Madonna delle Grazie en geniet van de beste restaurants!
**Dag 5: Nuoro – Olbia (ca. 102 km)**
_Je verblijft de komende nacht bij Olbia City Hotel in Olbia
(of gelijkwaardig)_
Deze dag reis je weer terug naar Olbia. Je hebt nog de rest van de dag om Olbia te ontdekken of neem een duik in de zee en geniet van de ontspanning voor je vlucht vertrekt!
**Dag 6: Olbia – terugreis**
Vandaag lever je de huurauto weer in op de luchthaven van Olbia en vlieg je terug naar huis.
**Let op:**
– Wanneer je kiest voor de 11-daagse reis, zal je verblijf als volgt zijn: 1 nacht Olbia, 2 nachten Oristano, 2 nachten Cagliari, 1 nacht Nuoro en 1 nacht Olbia.
– Wanneer je kiest voor de 11-daagse reis, zal je verblijf als volgt zijn: 1 nacht Olbia, 3 nachten Oristano, 3 nachten Cagliari, 2 nachten Nuoro en 1 nacht Olbia.
– Wanneer je kiest voor de 15-daagse reis, zal je verblijf als volgt zijn: 2 nachten Olbia, 3 nachten Oristano, 4 nachten Cagliari, 3 nachten Nuoro en 2 nacht Olbia.
– Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.
– De auto verhuurder op het vliegveld is geopend van 08.00 uur tot 23.00 uur, kies dus een vlucht binnen deze tijden anders kunnen er extra kosten aan verbonden zijn.
– Het is mogelijk dat je voor enkele wegen tol moet betalen. Deze kosten zijn **exclusief.**

Geniet van een voordelige vakantie naar Italië in Fly & drive klassiek Sardinië

Voordelig op vakantie gaan naar Italië dat doe je met een vakantie van Traveldeal. Met deze deals ben jij binnenkort onderweg naar een onvergetelijke vakantiebestemming. Boek vandaag nog jouw verblijf in Fly & drive klassiek Sardinië in Olbia, Sardinië

Dankzij de scherpe vakantie aanbiedingen van Traveldeal hoef je je geen zorgen te maken over je budget. Pak je koffers en laat jouw droomvakantie werkelijkheid worden.

Waar wacht je nog op? Grijp deze kans en boek jouw vakantie naar Italië vandaag nog!

Scroll naar boven