Het midden van Spanje ontdekken tijdens deze 8-daagse fly & drive en overnacht in prachtige hotels incl. huurauto en ontbijt

0/5
Fly & drive Midden-Spanje: Paradores hoogtepunten van Castilla

8-daagse fly & drive door het midden van Spanje incl. huurauto en ontbijt

Vanaf € 779,00 p.p.

Tijdens deze fly & drive ga je Castilla ontdekken! Je verblijft in prachtige Spaanse Paradores (staatshotel / herbergen) welke stuk voor stuk uniek zijn. De ligging, het gebouw waarin je verblijft of verbluffende uitzichten. Elk hotel heeft iets eigenzinnigs en laat je volledig in de ontspanningsmodus komen. ’s Avonds kun je heerlijk uitgebreid dineren in het sfeervolle restaurant en misschien alvast een beetje over de dag van morgen gaan nadenken. Jij beslist namelijk tijdens deze reis via welke route je naar de volgende parador reist.

**Dag 1: aankomst Madrid en reis naar Alcala de Henares (ca. 20 km)**
_Je verblijft in Parador de Alcala de Henares (of gelijkwaardig) incl. ontbijtbuffet_
Op het vliegveld van Madrid haal je je huurauto op en vertrekt naar je eerste bestemming Alcala de Henares. Het is de geboorteplaats van Cervantes, schrijver van het komische meesterwerk Don Quijote en de eerst geplande universiteitsstad ter wereld. De moderne industriestad is begin 16e eeuw door kardinaal Cisneros van middeleeuws dorp getransformeerd tot een stad met als enige functie een universiteit en onderkomens voor iedereen die eraan verbonden was te bieden. Uiteindelijk kwamen er 25 colleges. 8 grote kloosters dienden ook als college met als doel administrateurs voor de kerk en het Spaanse rijk op te leiden. In de 16e eeuw zijn hier meer dan 12.000 studenten voor klaargestoomd. Na het midden van de 17e eeuw nam het aantal studenten af en in 1836 werd de universiteit overgeheveld naar Madrid. De meeste van de gebouwen zijn verloren gegaan, maar het oudste college, San Ildefonso, is in 1998 op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Het hotel waar je verblijft is een van die 17e -eeuwse kloosters waar een college in gevestigd was. Het is een mooie combinatie van traditie en avant-garde.

**Dag 2: Alcala de Henares – Oropesa (ca. 190 km)**
_Vannacht logeer je in Parador Museo de Oropesa (of gelijkwaardig) incl. ontbijtbuffet_
Vandaag reis je naar Oropesa. Het is een charmant stadje dat in de middeleeuwen en renaissance tijd een agrarisch satelliet stadje (een stad vlak buiten een belangrijke grotere stad met een eigen stadsbestuur maar wel tot het stedelijk gebied werd gerekend) was van Toldeo. De kloosters, kerken en paleizen herinneren aan deze tijd. In april worden worden er de middeleeuwse dagen georganiseerd waarin ze de gloriedagen opnieuw beleven. Tip: in plaats van direct naar Oropesa te rijden kun je via Toledo gaan. dit is slechts 25 kilometer om en is absoluut de moeite waard om naar toe te gaan. De historische binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco dankzij de smeltkroes van christelijke, islamitische, en joodse cultuur en hun culturele en monumentale nalatenschap uit deze tijd. De parador waar je verblijft is één van de mooiste voorbeelden van de historische rijkdom, in combinatie met een prachtige omgeving, die deze regio heeft te bieden. De Parador Museo de Oropesa was ooit het ouderlijk huis van de Alvarez de Toledo familie, de graven van Oropesa. Het heeft onderdak geboden aan soldaten, religieuze personen en edelen. In 1930 is het geconverteerd tot een hotel en werd het de eerste, historische parador in een keten van kastelen, paleizen en kloosters die dezelfde transformatie hebben ondergaan. De keten, eigendom van de overheid, maakt een onderscheid tussen historische pardores, paradores gelegen in steden en paradores gelegen in natuurgebieden. De, vaak eeuwenoude, historische paradores werden hierdoor behoed voor verval.
**Dag 3: Oropesa – Gredos (ca. 90 km)**
_De komende 2 nachten verblijf je in Parador de Gredos (of gelijkwaardig) incl. ontbijtbuffet_
Deze Parador is een indrukwekkend stenen gebouw uit 1928 op een prachtige locatie midden in de naaldbossen en met een prachtig uitzicht op de Tormes vallei, de bergen van de Sierra de Piedrahita en het Gredos massief. De Parador de Gredos was de eerste parador van de Spaanse keten ‘Paradores’ , die in 1928 opgericht is.
Je bent nu in het schitterende Sierra de Gredos, een bergketen in het midden van het Iberisch Schiereiland. Dit regionale park is een outdoor bestemming bij uitstek en is zeer leuk om te wandelen of te fietsen. Tip: de bewegwijzering schijnt niet helemaal op orde te zijn, dus koop een goede kaart van het gebied en laat je informeren over de mogelijkheden.
**Dag 4: Gredos**
Vandaag heb je nog een heerlijke dag in dit ongelooflijk mooie berggebied. Wandel in Puerto del Pico over een van de best bewaarde Romeinse wegen van Spanje. Vergeet vanavond niet naar de sterren te kijken want de Parador is bekroond met de internationale Starlight-certificering voor de kwaliteit van de nachtelijke hemel. Omdat het een gebied is dat beschermd is tegen lichtvervuiling!
**Dag 5: Gredos – Salamanca (ca. 105 km)**
_De komende 2 nachten verblijf je in de Parador van Salamanca (of gelijkwaardig) incl. ontbijtbuffet_
Vandaag gaat je reis naar Werelderfgoedstad Salamanca, via de kortste route. Als je de stadsmuren van Avila wilt meepikken, dan betekent dit ongeveer 70 extra kilometers. Maar aangezien de route via Avila over snelwegen gaat, is het slechts een half uurtje extra. Avila ligt trouwens ook op de route van dag 7. De stadsmuren dateren uit de 11e eeuw en staan samen met vier romaanse kerken niet voor niets op de Werelderfgoedlijst.
Salamanca, een voormalige nederzetting uit de pre-Romeinse tijd, viel in 217 voor Christus in handen van Hannibal. Nu is het een levendige universiteitsstad met de oudste universiteit van Spanje. De hele oude stad staat op de lijst van Unesco; de meeste bezienswaardigheden bevinden zich daar en zijn heel goed te voet te verkennen. De universiteit, de oude en nieuwe kathedraal en het Plaza Mayor. Het Plaza Mayor, gebouwd in opdracht van Filips V om de stad te bedanken voor zijn steun in de Spaanse Successieoorlog, werd in 1755 voltooid. Aan het plein, een van de grootste van Spanje, ligt het Koninklijk Paviljoen. Ooit werden hier stierengevechten gehouden, nu kun je er heerlijk rondslenteren en winkelen.
De Parador ligt op een heuvel aan de linkeroever van de rivier Tormes, die door deze stad loopt. Het is een modern hotel, voorzien van de nodige faciliteiten en kijkt uit op de oude binnenstad.
**Dag 6: Salamanca**
Vandaag kun je gaan ontdekken waarom de stad de bijnaam “de gouden” stad heeft gekregen. Let maar eens op de prachtige architectuur van glimmend zandsteen! Het oude centrum is qua grootte heel goed te bewandelen waardoor het bijna aanvoelt als een dorp.
**Dag 7: Salamanca – La Granja (ca. 180 km)**
_Vannacht logeer je in Parador de la Granja (of gelijkwaardig) incl. ontbijtbuffet_
Zowel Avila als Segovia liggen op je route en je hoeft er niet eens voor om te rijden. Segovia staat net als Avila en Salamanca ook op de Werelderfgoedlijst, en wel met hun oude stad en het Romeinse aquaduct uit de 1e eeuw na Christus dat ook, net als de muren van Avila, prachtig geconserveerd is. Het ligt ruim 10 kilometer van je hotel.
La Granja de San Ildefonso is een koninklijk paleis, door sommigen wel lusthof genoemd, dat ligt aan de voet van de Sierra de Guadarrama. Filips V liet dit in 1720 bouwen om zijn dierbare jeugdherinneringen het hof in Versailles, van zijn grootvader Lodewijk XIV, te herbeleven. Zowel het paleis als de tuinen zijn echt een bezoek waard.
Ook je hotel is indrukwekkend te noemen. Het is in de 18e eeuw gebouwd in opdracht van Karel III als onderkomen voor de ‘infantes’, de koningskinderen Gabriel en Antonio, en als hoofdkwartier voor de Koninklijke Garde. Ondanks de moderne aanpassingen heeft het zijn statuur niet verloren. Geniet nog even van je laatste avond in het mooie Spanje want morgen zit je reis er helaas al weer op.
**Dag 8: La Granja – Madrid (ca. 85 km)**
Helaas zit vandaag je rondreis erop en is het tijd om je klaar te maken voor de terugreis, maar eerst geniet je nog van een heerlijk ontbijt. Pak rustig je koffers in en vertrek richting Madrid waar je je huurauto inlevert en terug naar huis vliegt met een bak vol nieuwe ervaringen en herinneringen!
**Let op: Wanneer een accommodatie niet beschikbaar is, verblijf je in een andere, vergelijkbare accommodatie**

Geniet van een voordelige vakantie naar Spanje in Fly & drive Midden-Spanje: Paradores hoogtepunten van Castilla

Voordelig op vakantie gaan naar Spanje dat doe je met een vakantie van Traveldeal. Met deze deals ben jij binnenkort onderweg naar een onvergetelijke vakantiebestemming. Boek vandaag nog jouw verblijf in Fly & drive Midden-Spanje: Paradores hoogtepunten van Castilla in Madrid, Madrid

Dankzij de scherpe vakantie aanbiedingen van Traveldeal hoef je je geen zorgen te maken over je budget. Pak je koffers en laat jouw droomvakantie werkelijkheid worden.

Waar wacht je nog op? Grijp deze kans en boek jouw vakantie naar Spanje vandaag nog!

Scroll naar boven