Fly & Drive Algarve en Alentejo

3.5/5

Vanaf € 487,- p.p.

✔︎ Ontdek de Algarve en Alentejo

✔︎ Kunst en cultuur

✔︎ Prachtige route

✔︎ Portugal

✔︎ 8 dagen dagen

✔︎ Logies ontbijt

Dag 1: Faro luchthaven – Tavira (40 km)

Overnachting in Tavira, in Vila Gale Tavira of een vergelijkbare accommodatie.

 

Dag 2: Tavira – Castro Marin – Beja (150 km)

In Tavira raden we je aan om het oude stadsgedeelte, het kasteel, de vele kerken en niet te vergeten de terrasjes naast de Gilão rivier te bezoeken. In Castro Marim is het historische centrum met de kerk, het kasteel en Forte San Sebastian iets wat je niet kunt overslaan. Je vervolgt de dag in het moderne, maar rustige dorp Beja, met haar prachtige oude centrum.

Overnachting in Beja, in Beja Parque Hotel of een vergelijkbare accommodatie.

 

Dag 3: Beja – Sesimbra – Setubal (200 km)

Na het ontbijt rijd je langs Azeitão naar Sesimbra. Je arriveert in Sesimbra rond de lunchtijd, waarbij we aanraden van een vers gegrilde zwaardvis te genieten in één van de restaurants. Na de lunch rijd je verder naar Setubal.

Overnachting in Setubal, in Hotel Luna Esperança Centro of een vergelijkbare accommodatie.

 

Dag 4: Setubal – Lisbon – Setubal

Eenmaal een lekker ontbijt te hebben gegeten, pak je de trein naar Lissabon en spendeer je de dag dwalend door de fascinerende wereldstad aan de Tagus rivier. Bezoek de highlights als: Alfama, Baixa, Fado, Castelo de Sao Jorge, tram 28, Bairro Alto, Avenida da Liberdade, Mosteiro dos Jéronimos en Torre de Belém! Ook is het mogelijk met de boot naar Troia te gaan om daar te ontspannen.

Overnachting in Setubal, in Hotel Luna Esperança Centro of een vergelijkbare accommodatie.

 

Dag 5: Setubal – Évora (100 km)

Na het ontbijt rijd je naar Évora, waar je de hele dag doorbrengt. De ‘witte stad’ is kenmerkend voor haar Portugese kunst en cultuur. De hoofdstad van het gebied spreidt zich uit over een platte heuvel. Deze plek, met maar liefst 40.000 inwoners, is een universitaire stad. Évora is ook het middelpunt van agriculturele producten. Geschiedenis is hier altijd zichtbaar, in elke straat, op elk plein en in elke schaduw. De stad is bijna geheel omringd door een Romeinse muur en wordt ook wel ‘Cidade Museu’ (museum stad) genoemd. In 1987 werd het centrum benoemd tot Werelderfgoed, door UNESCO. Karakteristieken van de gotische en Moorse bouwstijlen zijn de dubbele ramen in een puntvorm en het gebruik van decoratieve stenen in de balustrades.

Overnachting in Évora, in Evora Hotel of een vergelijkbare accommodatie.

 

Dag 6: Evora – Silves (200 km)

Rijd langs het hart van Alentejo, omringd door het pittoreske landschap, welke bekend staat om haar eindeloze graanvelden, olijfplantages, zonnebloemvelden en wijngaarden. Eenmaal aangekomen in Silves, wat ooit de hoofdstad van het Moorse “Al-Gharb” was, is het imponerende Castelo dos Mouros al snel zichtbaar. Dit kasteel steekt ver boven de stad uit. Vandaag de dag verrast Silves je met haar prachtige uitstraling. De huizen en kerken zijn oud, maar zeker goed onderhouden.

Overnachting in Silves, in Hotel Colina dos Mouros of een vergelijkbare accommodatie.

 

Dag 7: Silves – Porches – Paderne – Loulé – Almancil – Quarteira (75 km)

Na het ontbijt rijd je in de richting van Porches om het beroemde “Porches Pottery” te bezoeken. Hierna ga je naar het kasteel van Paderne, waarna je luncht in het kleine dorpje. Na de lunch pak je de reis weer op naar Loulé om het bekende “Mercado de Loulé” te zien. Later op de middag rijd je in de richting van Quarteira, maar stop eerst nog even in Almancil voor de kerk van São Lourenço.

Overnachting in Quarteira, in Pinhal do Sol Hotel of een vergelijkbare accommodatie.

 

Dag 8: Quarteira – Faro luchthaven (25 km)

Op deze dag reis je zelf terug naar de luchthaven in Faro.

Geniet van een voordelige last minute vakantie naar Portugal in Fly & Drive Algarve en Alentejo

Voordelig op vakantie gaan naar Portugal dat doe je met een Sunweb last minute.  Met de last minute deals van Sunweb ben jij binnenkort onderweg naar een onvergetelijke vakantiebestemming. Boek vandaag nog jouw Logies ontbijt verblijf in Fly & Drive Algarve en Alentejo in Fly & Drive Portugal, Algarve

✔︎ Ontdek de Algarve en Alentejo

✔︎ Kunst en cultuur

✔︎ Prachtige route

✔︎

Dankzij de scherpe last minute aanbiedingen van Sunweb hoef je je geen zorgen te maken over je budget. Pak je koffers en laat jouw droomvakantie werkelijkheid worden.

Waar wacht je nog op? Grijp deze kans en boek jouw last minute vakantie naar Portugal vandaag nog!

Scroll naar boven