3, 4, 5 of 6-daagse stedentrip naar Krakau incl. vlucht, transfer, ontbijt en excursie naar Auschwitz-Birkenau en zoutmijn

3/5
Hotel Kazimierz II

Stedentrip naar Krakau incl. vlucht, transfer, ontbijt en excursie naar Auschwitz-Birkenau en Zoutmijn

Vanaf € 359,00 p.p.

Gelegen aan een van de hoofdstraten van de wijk Kazimierz in Krakau, Starowiślna en dichtbij het historisch centrum van de stad vind je Hotel KAZIMIERZ II. s’ Morgens geniet je van een heerlijk ontbijt en de gastvrijheid in het restaurant. De kamers zijn gezellig en functioneel ingericht en voorzien van airconditioning, TV, koffie- en thee faciliteiten en een eigen badkamer.

**Dagexcursie naar Auschwitz-Birkenau**
Auschwitz en Birkenau, gelegen nabij het Poolse stadje Oświęcim, zijn beruchte herinneringen aan een duistere periode in de geschiedenis van de mensheid. Deze voormalige concentratie- en vernietigingskampen waren tijdens de Tweede Wereldoorlog het toneel van onvoorstelbaar menselijk leed en massamoorden. Auschwitz, ook bekend als Auschwitz I, was oorspronkelijk een kazerne en werd later door de nazi’s omgevormd tot een concentratiekamp. Het diende als een plaats van dwangarbeid, systematische uitbuiting en wreedheden tegen gevangenen. Het kamp herbergt nu het Auschwitz-Birkenau State Museum, waar bezoekers kunnen leren over de gruwelijkheden die hier hebben plaatsgevonden.
Birkenau, officieel Auschwitz II genoemd, was een uitbreiding van Auschwitz en fungeerde als een vernietigingskamp. Het was ontworpen voor grootschalige genocide en had de beruchte spoorwegrampe waar gevangenen aankwamen, vaak rechtstreeks naar hun tragische lot geleid. De overblijfselen van de barakken, crematoria en gaskamers getuigen van de onvoorstelbare omvang van het leed dat hier heeft plaatsgevonden. Bezoeken aan Auschwitz en Birkenau zijn niet alleen een herinnering aan het menselijk lijden tijdens de Holocaust, maar ook een oproep tot het behoud van de geschiedenis en het streven naar vrede en tolerantie in de wereld. Deze gedenkplaatsen spelen een cruciale rol bij het bewaren van de herinnering aan de slachtoffers en het waarschuwen voor de gevolgen van onverdraagzaamheid en onrecht.
**De Zoutmijn van Wieliczka**
De Zoutmijn van Wieliczka, gelegen op ongeveer 10 kilometer ten zuidoosten van Krakau, is een ondergronds meesterwerk dat getuigt van de menselijke vindingrijkheid en arbeid door de eeuwen heen. Deze zoutmijn, opgericht in de 13e eeuw, is een van ’s werelds oudste nog operationele mijnen en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wat deze mijn zo uniek maakt, is niet alleen de historische betekenis als zoutproducent, maar ook de buitengewone artistieke en architectonische creaties diep onder de grond. Bezoekers worden verwelkomd in een surrealistische wereld van met zout uitgesneden kamers, beelden, en zelfs kapellen. De meest opvallende onder hen is de Kapel van Sint-Kinga, een ondergrondse kerk die volledig uit zout is gehouwen, met indrukwekkende zoutsculpturen en zelfs kroonluchters van zoutkristallen.
_Bezienswaardigheden in Krakau_
**Koninklijke Kasteel van Wawel**
De heuvel met daarop een kasteel en kathedraal ligt aan de Wisła, de Wawel is dan ook prima per voet te bereiken vanuit het centrum. Onderaan de heuvel ligt de Drakengrot met het standbeeld van de draak Smok Wawelski. Van tijd tot tijd spuugt de draak nog steeds vuur, zeker de moeite van een foto maken waard! Bovenaan de heuvel vind je de UNESCO-bezienswaardigheid het kasteel, voormalig koninklijke residentie en de kathedraal. De toegang tot het terrein is gratis, voor de verschillende musea binnen kunnen kaartjes gekocht worden.
Vanaf de heuvel geeft de Wawel een mooi uitzicht over de stad ten zuiden van de Wisła.
**De Grote Markt**
Dit is een van de grootste pleinen van Europa en het centrum van de stad. Midden op het plein staat de imposante lakenhal genaamd Sukiennice. Aan het plein ligt de Mariakerk, misschien wel het bekendste gebouw en symbool van Krakau. Aan de andere kant van het plein staat de 70 meter hoge Raadhuistoren, onderdeel van het oude Raadhuis. Vanaf de Grote Markt vertrekken ook de koetsjes. Maak een rit met deze traditionele paardenkoetsjes en je zult de leukste plekken ontdekken en stad goed leren kennen.

Geniet van een voordelige vakantie naar Polen in Hotel Kazimierz II

Voordelig op vakantie gaan naar Polen dat doe je met een vakantie van Traveldeal. Met deze deals ben jij binnenkort onderweg naar een onvergetelijke vakantiebestemming. Boek vandaag nog jouw verblijf in Hotel Kazimierz II in Krakau, Klein-Polen

Dankzij de scherpe vakantie aanbiedingen van Traveldeal hoef je je geen zorgen te maken over je budget. Pak je koffers en laat jouw droomvakantie werkelijkheid worden.

Waar wacht je nog op? Grijp deze kans en boek jouw vakantie naar Polen vandaag nog!

Scroll naar boven