2, 3 of 4 dagen in een voormalige gevangenis in Alkmaar nabij het strand van Bergen en Egmond aan Zee incl. ontbijt

4/5
The Fallon Hotel Alkmaar

UNIEK! Verblijf in een prachtig 4*-boutiquehotel in Alkmaar nabij de kust

Vanaf € 97,00 p.p.

The Fallon Hotel ligt in het sfeervolle Alkmaar nabij het strand van Bergen en Egmond aan Zee. The Fallon Hotel Alkmaar is gevestigd in een voormalige gevangenisgebouw Schutterswei. Het hotel is het decor geweest voor de opnames van de serie Celblok H. Het boetiekhotel is voorzien van restaurant, bar en een tuin. Tevens beschikt het hotel over 24-uursreceptie, gratis Wi-Fi en een fitnessruimte. De kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreen-tv, bureau, Nespressomachine en een waterkoker. De badkamer is uitgerust met een inloopdouche, wastafel, föhn en toilet.

**Geschiedenis van The Fallon**
Het gebouw stamt al uit 1884 toen hier aan de rand van de Alkmaarderhout een penitentiaire inrichting gebouwd werd. Toen had het nog de naam cellulaire gevangenis De Hout. In eerste instantie had het de beschikking over 26 cellen, maar al snel werd dit uitgebreid naar 104 cellen. Uiteindelijk bood de inrichting plek aan 122 gevangenen. In 1928 leek de behoefte voor deze gevangenis te klein te zijn en werd hij gesloten, om in 1937 al weer heropend te worden vanwege een landelijk cellentekort. Omstreeks 1950 werd voor het eerst de naam Schutterswei genoemd voor dit bijzondere gebouw. Door de jaren heen is het gebouw meerdere malen verbouwd. In 1975 werd het bijvoorbeeld voorzien van speciale werkzalen en een sportzaal. Door de jaren heen verouderde het gebouw echter dermate dat er in 2009 besloten werd dat de gevangenis moest sluiten. Dit gebeurde uiteindelijk in 2013. De gevangenis heeft meerdere beroemde gevangenen gehad zoals Willem Holleeder en zijn mede ontvoerders van Heineken. Ook de beroemde bankovervaller en “meesterontsnapper” Stanley Hillis , “meesteroplichter” heer Olivier, de Molukse treinkapers en “Pistolen Paultje” behoren tot de kring van bekende gevangenen. Daarnaast kan de gevangenis je ook bekend voorkomen van de SBS6-serie Celblok H, waarvan veel scenes hier zijn opgenomen.
**Rondleidingen**
Als je echt geïnteresseerd bent in de historie van dit unieke gebouw dan moet je zeker eens aansluiten bij een van de dagelijkse rondleidingen die er worden gegeven. Een groepje oud-medewerkers onder leiding van Wim Harsveld geven een rondleiding in het gebouw. Vanuit hun eigen ervaringen vertellen ze je alles over het gebouw en krijg je een goed beeld welk traject een gevangene moest doorlopen.

Geniet van een voordelige vakantie naar Nederland in The Fallon Hotel Alkmaar

Voordelig op vakantie gaan naar Nederland dat doe je met een vakantie van Traveldeal. Met deze deals ben jij binnenkort onderweg naar een onvergetelijke vakantiebestemming. Boek vandaag nog jouw verblijf in The Fallon Hotel Alkmaar in Alkmaar, Noord-Holland

Dankzij de scherpe vakantie aanbiedingen van Traveldeal hoef je je geen zorgen te maken over je budget. Pak je koffers en laat jouw droomvakantie werkelijkheid worden.

Waar wacht je nog op? Grijp deze kans en boek jouw vakantie naar Nederland vandaag nog!

Scroll naar boven